آموزش پخت شله زرد نذری برای ماه رمضان

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر 15 نفر 8 نفرد رزا منتظمی فوری 100 نفر 200 نفر 50 نفر تصویری با شیر پخت اصولی شله زرد
شله زرد یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر برای مناسب ها مذهبی به صورت نذری طبخ می شود.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج نیم دانه۲ لیوان
شکر۴ لیوان
گلابنصف لیوان
خلال بادام۱۰۰ گرم
کره۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
نمک۱ قاشق چایخوری
دارچینبرای تزیین

دستور پخت شله زرد

مرحله اول

برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی برنج ها آب می ریزیم و آرام با دست برنج ها را زیر و رو می کنیم و آب را بیرون می ریزیم و مجددا آب روی برنج ها می ریزیم و همین کار را مجددا انجام می دهیم.

مرحله دوم

این کار را چندین مرتبه تکرار می کنیم تا جایکه آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد و آب را خالی می کنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنج ها می ریزیم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.

مرحله سوم

بادام ها را نیز داخل کاسه ای آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب،در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه حلیم گندم نذری

مرحله چهارم

سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید.اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می گیریم و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.

مرحله پنجم

سپس کمی از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج نرم بود و مغز آن کمی سفت بود و اصطلاحا گیر داشت شکر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد.پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم می زنیم تا ته نگیرد.

مرحله ششم

سپس بادام ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم.زعفران دم کرده را همراه با کمی نمک به شله زرد می افزاییم و شله زرد را هم می زنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد.

مرحله هفتم

زمانیکه احساس کردیم به غلظت مطلوب رسده است کمی از شله زرد را داخل پیاله ای می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود و آن را می چشیم اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شله زرد خنک شود.

مرحله هشتم

اگر هنوز شله زرد شل بود زمان می دهیم تا بیشتر بپزد.البته دقت کنید زمان خنک شدن کمی منسجمتر و سفت تر می شود.شله زرد از حرارت افتاده را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می کنیم.نوش جان

منتشر شده در بالاترین | ردیت | پینترست