طرز تهیه لبو
لبو یکی از خوراکی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که خیلی راحت می توانید آنرا در منزل تهیه کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی سنتی در ادامه با نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
چغندر قرمز | ۲ عدد بزرگ |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
آب | ۳ لیوان |
دستور پخت لبو
مرحله اول
ابتدا لبوها را با برس یا اسکاچ کاملا تمیز می کنیم و می شوییم و در قابلمه ای کوچک قرار می دهیم(همان طور با پوست باید باشند) و ۵ لیوان آب روی لبوها می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مدت ۳ ساعت به مرور زمان بپزند.
مرحله دوم
گه گاه به لبوها سرمی زنیم تا اگر آب موجود در قابلمه کم شده بود و نیاز به آب جوش داشت مجددا اضافه کنیم. سپس لبو ها را تست می کنیم و با زدن چنگال داخل آن ها متوجه می شویم که پخته اند و یا نیاز به پخت بیشتری دارند.
مرحله سوم
لبوها که پخته شدند آن ها را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شوند(حتما باید به اندازه ۲ لیوان آب لبو پس از پخت داخل قابلمه باشد).بعد پوست روی آن ها را می گیریم و روی تخته آشپزخانه آنها را حلقه حلقه خرد می کنیم.
مرحله چهارم
سپس مجددا به داخل قابلمه بر می گردانیم و شکر را می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را کم می کنیم تا ۱ ساعت دیگر لبوها بپزند و آب لبو تبخیر شود و فقط نصف لیوان از آب لبو در پایان پخت مانده باشد،که آن هم بسیار غلیظ باشد.
مرحله پنجم
در آخر لبوها که پخته شدند و تنها یک شیره غلیظ از آب لبو که دارای غلظت متوسطی است ماند، حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و لبو ها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم و از آب غلیظ آن روی لبوها می ریزیم و نوش جان کنید.