طرز تهیه شامی کباب
شامی کباب یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که مانند کباب تابه ای از کباب های خانگی محسوب می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با وبلاگ تیما همراه باشید. کباب ترش یا ترشی کباب یکی از غذاهای معروف گیلانی بوده که در خطه شمال ایران بسیار معروف می باشد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۴ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت شامی کباب
مرحله اول
برای تهیه شامی کباب مجلسی ابتدا پوست سیب زمینی ها را می گیریم سپس با یک رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی سیب زمینی ها را می گیریم. سیب زمینی رنده شده را داخل یک کاسه جادار می ریزیم.
مرحله دوم
در ادامه پیاز را با همین روش رنده کرده و پس از گرفتن آب اضافی اش به سیب زمینی اضافه می کنیم. در این مرحله گوشت چرخ کرده را یه همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط سیب زمینی و پیاز رنده شده اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا مواد را خوب مخلوط می کنیم و چند دقیقه با دست مانند مایه کباب کوبیده ورز می دهیم تا یکدست شوند. در ادامه کمی آرد نخودچی اضافه می کنیم تا مایه شامی منسجم تر شود و حالت شل و آبکی نداشته باشد.
کباب فلفلی یکی از انواع کباب های ساده و خانگی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با طرز تهیه کباب فلفلی همراه باشید.
مرحله چهارم
پس از مخلوط کردن مواد مایه شامی اگر مایه شامی انسجام کافی را نداشت یک عدد تخم مرغ به آن اضافه می کنیم و مجددا آنرا به مدت چند دقیقه ورز می دهیم. حالا روی کاسه یک سلفون می کشیم و آنرا به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.
مرحله پنجم
اگر وقت کافی ندارید می توانید بعد از آماده شدن مایه شامی آنرا سرخ کنید ولی در صورتی که امکانش هست حتما مایه شامی را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا در پایان پخت شامی کباب خوشمزه تر و مجلسی تری داشته باشید.
مرحله ششم
پس از اینکه مایه شامی کباب به خوبی استراحت کرد آنرا از یخچال خارج می کنیم ، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مایع داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم روغن به خوبی داغ شود.
کباب چنجه یکی از انواع کباب های سنتی ایرانی است که با گوشت گوساله یا گوسفندی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی سنتی در ادامه با طرز تهیه کباب چنجه همراه باشید.
مرحله هفتم
پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد کتلت ها را دانه به دانه با دست شکل می دهیم در روغن می اندازیم تا سرخ شوند. پس از اینکه اطراف کتلت ها سرخ شدند و رنگ گرفتند آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود.
مرحله هشتم
برای تهیه سس مخصوص شامی کباب ، گوجه فرنگی ها را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا آبشان کشیده شود و روغن بیندازند، سپس مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در تهیه این سس می توانیم از قارچ و فلفل دلمه ای هم استفاده کنیم. پس از اینکه سرخ کردن شامی ها به پایان رسید آنها به همراه سس گوجه فرنگی را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
کتلت قبرسی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بین المللی قبرس است که شباهت زیادی به شامی کباب ما ایرانی ها دارد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با طرز تهیه کتلت قبرسی همراه باشید.
دستور پخت شامی کباب اصفهانی
مواد اولیه :برای 6 نفر
سرکه به میزان کم
آب1 استکان
شیره انگور150 گرم
نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
آرد نخود چی125 گرم
پیاز (رنده شده)پیاز1 عدد
هویج (پخته و رنده شده)3-4 عدد
گوشت (چرخ کرده)500گرم
طرز تهیه:
مرحله 1 - برای تهیه شامی کباب ابتدا گوشت چرخ شده را همراه با کمی نمک، زردچوبه، پیاز و زردک
مخلوط کرده و ورز دهید.
مرحله 2 - آرد نخودچی را قاشق قاشق به مخلوط گوشت اضافه کرده و مالش دهید تا مایه شامی سفت شود.
مرحله 3 - از مایه گوشتی به اندازه گردو برداشته و حالت داده، در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله 4 - کبابهای سرخ شده را کف تابه چیده و شهد (شیره انگور + آب + سرکه را مخلوط میکنیم)را روی شامی ها بریزید، سپس روی حرارت کم به مدت 30 الی 45 دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کبابها برود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.