طرز تهیه دونات خانگی بدون فر به روش انگلیسی

طرز تهیه دونات خانگی بدون فر به روش انگلیسی

طرز تهیه دونات , طرز تهیه دونات با ماست , طرز تهیه دونات بدون فر و خمیر مایه

دونات یکی از شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار امریکایی است که به مرور زمان در سراسر جهان پخته می شود. البته دونات مدل های بسیار متنوعی دارد و با روش های بسیار مختلفی تهیه می شود. از معروف ترین انواع دونات می توان به دونات شکر، دونات شکلاتی و دونات ساده اشاره کرد. به مرور زمانی دونات های مغزدار هم به وجود امدند که طعم بسیار خوبی داشتند و الان جزو دونات های اصلی می باشند. یکی دیگر از دونات های خوشمزه و شناخته شده در جهان دونات روسی است که با روشی متفاوت تر تهیه می شود.

مواد لازم دونات

  • آرد سفید ۴ الی ۵ پیمانه
  • شکر نصف پیمانه
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شیر نصف پیمانه
  • کره ۸۰ گرم
  • وانیل نصف قاشق چایخوری
  • نمک ۱ پنس
  • خمیر مایه فوری ۲ قاشق سوپخوری
  • آب ولرم نصف پیمانه

دستور پخت دونات

مرحله اول

برای تهیه دونات خوشمزه ابتدا خمیر مایه را به همراه آب ولرم و یک قاشق چایخوری شکر داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم، سپس روی درب ظرف را می بندیم و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا روی خمیر مایه حباب بزند و عمل بیاید.

مرحله دوم

در ادامه کره را از یخچال خارج می کنیم تا نرم شود سپس به همراه شکر به خوبی هم می زنیم تا کاملا ترکیب شوند، در ادامه تخم مرغ و وانیل را هم اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را هم می زنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.

مرحله سوم

حالا خمیر مایع عمل آمده را به همراه شیر ولرم اضافه می کنیم. در ادامه آرد را دو مرتبه الک می کنیم و پس از مخلوط کردن با مقدار کمی نمک، ۴ پیمانه از آرد را کم کم به مواد اضافه می کنیم و با لیسک مخلوط می کنیم تا خمیر شکل بگیرد.

مرحله چهارم

حالا خمیر را به یک سطح صاف منتقل می کنیم و کمی آرد روی سطح کار می پاشیم و شروع به ورز دادن خمیر می کنیم تا جایی که خمیر دیگر به دست نچسبد. حالا خمیر را بلند می کنیم و روی سطح کار می کوبیم، اینکار باید بین ۵۰ تا ۱۰۰ بار انجام دهیم.

مرحله پنجم

هر چقدر بیشتر عمل کوبیدن خمیر به سطح کار را بیشتر انجام دهیم خمیر لطیف تری خواهیم داشت. در ادامه یک کاسه با حجم دو برابر خمیر را با روغن چرب می کنیم و خمیر را به کاسه منتقل می کنیم، سپس با کارد یک علامت به علاوه (+) روی خمیر می زنیم.

مرحله ششم

در این مرحله روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و روی سلفون هم یک حوله می اندازیم و کاسه را در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر استراحت کند. حدودا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بعد که به سراغ خمیر می رویم باید حجمش تقریبا دو برابر شده باشد.

مرحله هفتم

حالا خمیر را از کاسه خارج می کنیم و روی سطح کار کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی داخل خمیر خارج شود، سپس روی سطح میز کمی آرد پاشی می کنیم و خمیر را با وردنه روی سطح کار به صورت یکدست با قطر یک سانتی متر پهن می کنیم.

مرحله هشتم

حالا روی خمیر پهن شده با قالب دونات قالب می زنیم و هر کدام از دونات های قالب زده را به صورت جداگانه روی یک تکه کاغذ روغنی چرب شده قرار می دهیم تا هنگام انتقال به روغن برای سرخ کردن شکل ظاهری دونات ها خراب نشود.

مرحله نهم

حالا مجددا روی دونات ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا خشک نشوند، سپس اجازه می دهیم در همین حالت حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنند. پس از گذشت این زمان داخل یک ظرف گود به اندازه ای روغن می ریزیم که دونات ها هنگام سرخ شدن به صورت شناور باشند.

مرحله دهم

حالا ظرف حاوی روغن را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا روغن به طور کامل داغ شود، برای انداختن دونات ها در روغن کاغذ روغنی زیر دونات را می گیریم و به خود خمیر دست نمی زنیم. حالا با قاشق روی دونات های در حال سرخ شدن روغن داغ می ریزیم.

مرحله یازدهم

وقتی با قاشق از روغن داغ روی دونات ها بریزیم بهتر پف می کنند و به صورت یکدست طلایی می شوند. در آخر دونات ها را از روغن خارج می کنیم و روی دستمال حوله ای یا توری فلزی قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود.

مرحله دوازدهم

وقتی دونات ها کمی خنک شدند آنها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم و به وسیله شکلات داغ، پودر پسته و یا هر چیز دیگری تزیین می کنیم. برای شکلاتی کردن دونات ها هم باید آنها را پس از سرد شدن داخل شکلات مایع قرار دهید.

نکات پخت دونات

دونات شکلاتی

برای شکلاتی کردن دونات کافیست که به سلیقه خود یک یا دو قاشق غذاخوری از آرد سفید را کم کنید و به جای آن پودر کاکائو به مواد لازم اضافه کنید. برای شکلاتی کردن روی دونات هم می توانید از ترکیبات شکلاتی متنوعی استفاده کنید.

برای درست کردن روکش شکلاتی هم سه چهارم پیمانه پودر قند را به همراه دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو، ۲ قاشق غذاخوری نوتلا و ۳ قاشق غذاخوری شیر ترکیب کنید و با برس روی دونات های خود بزنید، یا اینکه می توانید دونات ها را در شکلات ذوب شده بزنید.

دونات شکری

در صورتی که بخواهیم دونات های خود را به صورت شکری درست کنیم، ابتدا باید نصف پیمانه شکر درشت را در یک کاسه بزرگ بریزیم، سپس دونات ها را پس از پخت در کاسه قرار دهیم تا تمام قسمت های دونان به شکر آغشته شود.

مطالب مرتبط :

طرز تهیه کیک اسفنجی خوشمزه و مجلسی ساده

کیک اسفنجی یک زا کیک هایی است که مصرف زیادی در صنایع شیرینی پزی دارد. این کیک پایه تمام کیک های تولد است. امروز با یک رسپی فوق العاده و امتحان شده در خدمت شما هستیم تا یک بار برای همیشه پرونده کیک اسفنجی با پف زیاد و کیفیت عالی را ببندیم. برای مشاهده آموزش طرز تهیه کیک ساده در ادامه با مطلب ( طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد ) همراه باشید.

طرز تهیه نان فطیر فتیر همدان خانگی ساده مشگین شهر بدون خمیر مایه کماج زنجان کردستان اگنجه سبزوارمحلی ساده تنوری گردویی

فطیر که با نام نان فتیر هم شناخته می شود یکی از انواع نان های سنتی ایرانی است که شباهت زیادی به نان شیرمال دارد، برای مشاهده این اموزش شیرینی پزی در ادامه با مطلب ( طرز تهیه فطیر خوشمزه به سبک اراک ) همراه باشید.

طرز تهیه پنکیک موز برای کودکان بدون شیر و نوتلا موزی شکلاتی بدون ارد شکلاتی موزی بدون شیر برای دو نفر

پنکیک موز یکی از انواع پنکیک های بسیار خوشمزه و پر طرفدار در سراسر جهان است که می توانید از ان به عنوان صبحانه یا یک میان وعده خوشمزه و مقوی استفاده کنید. برای مشاهده این آموزش در ادامه با مطلب ( طرز تهیه پنکیک موزی خوشمزه و مقوی ) همراه باشید.

منابع :

chishi.ir