طرز تهیه آش جو با کشک به روش نذری

طرز تهیه آش جو

طرز تهیه اش جو بدون حبوبات اراکی پرک و گندم نذری ساوه ای رژیمی دونفره xvc jidi Ha

آش جو یکی از انواع غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که با روش های بسیار متنوعی طبخ می شود. این غذای خوشمزه دستور پخت های بسیار متنوعی دارد که به دو دسته بدون گوشت و با گوشت تقسیم می شوند. در برخی دستورهای آش جو مانند آش شله قلمکار یا از گوشت ریش ریش شده استفاده می شود، یا اینکه مانند آش ترخینه دوغ از سیراب و شیردان استفاده می شود. در این دستور ما آموزش آش جو را به صورت کاملا ساده و بدون گوشت برای شما عزیزان آماده کرده ایم که با تمام ذائقه ها سازگار باشد، البته در صورت تمایل نسبت به ذائقه خود می توانید به این دستور گوشت یا سیرابی اضافه کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
جو پوست کنده۱ لیوان
لوبیا چیتینصف لیوان
نخودنصف لیوان
سبزی آش۶۰۰ گرم
سیر۶ حبه
پیاز۳ عدد
کشک۵۰۰ گرم
نعناع خشک۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی

دستور پخت آش جو

مرحله اول

ابتدا نخود و لوبیا چیتی و جو پوست کنده را هر کدام به صورت مجزا در کاسه ای از آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۶ ساعت خیس بخورند و در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن ها را تعویض می کنیم تا نفخ موجود در حبوبات از بین برود.

مرحله دوم

بعد آب آن ها را خالی می کنیم و می شوییم و در قابلمه ای مجزا هر کدام را قرار می دهیم و روی آن ها آب می ریزیم و اول حرارت آن ها را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا به مرور زمان حبوبات پخته شوند.


مرحله سوم

دقت کنید که قابلمه جو بزرگ تر باشد چون آش را در آن می خواهیم طبخ کنیم.سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شوید به اندازه های یکسان است را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.

مرحله چهارم

بعد پارچه ای پهن می کنیم و سبزی ها را روی پارچه به صورت پخش می ریزیم تا کاملا خشک شوند و روی تخته آشپزخانه سبزی ها را درشت خرد می کنیم و کنار می گذاریم. سپس لوبیا چیتی و نخود پخته شده را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

بعد به جو سر می زنیم و در مدت پخت آن گه گاه جو را هم می زنیم تا ته نگیرد و زمانیکه ۲ ساعت از زمان پخت آن گذشت و حسابی لعاب انداخت نخود و لوبیا چیتی پخته شده را به آن می افزاییم.همین طور سبزی خرد شده را نیز می افزاییم.

مرحله ششم

بلافاصله کمی نمک نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه دیگر مواد آش بپزند تا سبزی نیز پخته شود.برای تهیه پیاز داغ اول پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.

مرحله هفتم

در تابه ای بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم روغن داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا طلایی شوند.بعد پیاز داغ ها را از داخل تابه بیرون می اوریم و در بشقابی می ریزیم.

مرحله هشتم

سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و به صورت خلالی نازک خرد می کنیم و داخل همان تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سرخ شوند ( برای از بین نرفتن خاصیت های سیر بهتر است مدت زمان بسیار کمی تفت داده شود )

مرحله نهم

در این مرحله سیر تفت داده شده را در بشقابی می ریزیم و در آخر نعناع خشک را داخل تابه می ریزیم (اگر نیاز به روغن بود اول روغن را می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود و بعد نعناع را می افزاییم) و تفت می دهیم تا نرم شود.

مرحله دهم

در ۲۰ دقیقه آخر پخت آش جو نصف از سیرداغ و پیازداغ را داخل آش می ریزیم و کمی زردچوبه و فلفل سیاه و کشک به آش می افزاییم و خوب با مواد آش مخلوط می کنیم. سپس صبر می کنیم تا آش جا بیفتد و به خوبی غلیظ شود.

مرحله یازدهم

پس از پخت کامل آش و قوام یافتن آن طعم آش را می چشیم اگر نیاز به نمک داشت کمی نمک به آن اضافه می کنیم و از روی حرارت بر می داریم. آش جو آماده شده را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با کشک،نعناع داغ،پیازداغ و سیر داغ تزئین می کنیم و نوش جان کنید.


آش گوجه فرنگی هم مثل آش جو یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که طرفداران خاص خودش را دارد. این آش خوشمزه معمولا در فصل تابستان تهیه می شود ولی خب همه ما می دانیم که خوردن آش در فصل پاییز و زمستان چیز دیگری است و می توانیم با یک کاسه آش خوشمزه سرمای این فصل ها را برای مدت کمی فراموش کنیم. اگر دوست دارید آش گوجه فرنگی را در منزل درست کنید توصیه می کنیم به این لینک ( طرز تهیه اش گوجه اردبیل ) مراجعه نمایید.


غذای بعدی که می خواهیم به شما دوستان گرامی معرفی کنیم یک آش بسیار جذاب و خوشمزه است که مانند دیگر آش های ایرانی علاوه بر طعم بسیار خوبی که دارد، برای تقویت بدن و پیشگیری از سرماخوردگی نیز می تواند مثمر ثمر باشد. آش اسفناج که از آش استان های آذربایجان غربی و شرقی می باشد و به همین دلیل معروف ترین و بهترین نوع این آش را می توانیم در تبریز و ارومیه بیابیم. برای دیدن اموزش خانگی این آش جذاب به مطلب ( طرز تهیه آش اسفناج با برنج ) مراجعه نمایید.


منابع :

طرز تهیه آش جو مجلسی بدون گوشت

chishi.ir