خواص مارچوبه خام و پخته شده برای بدن
مارچوبه یکی از سبزیجات محبوب و پر مصرف در سراسر جهان می باشد که در دسته بندی گیاهان علفی چند ساله قرار می گیرد. جالب است بدانید گل های موجود بر روی این گیاه نر و ماده هستند، که نرها رنگی زرد مایل به سبز دارند و گل های ماده قرمز رنگ هستند. مهم ترین مراکز کاشت مارچوبه در کشورمان ایرانی شهرهای دزفول، اراک، اصفهان، قزوین، خوی، تبریز و .. هستند. مارچوبه معمولا به صورت کنسروی در فروشگاه ها موجود می باشد، البته آنرا مانند دیگر سبزیجات می توان به سلیقه خود به صورت پخته یا خام مصرف کرد، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات مارچوبه در ادامه با وبلاگ تیما همراه باشید.
خواص شنبلیله را در این مطلب بخوانید
خاصیت های مارچوبه
کاهش فشار خون
اگر با فشار خون بالا مواجه هستید می توانید از مارچوبه استفاده کنید. مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم می باشد می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند که در نتیجه باعث می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی کاهش یابد.
پیشگیری از پوکی استخوان
مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K می باشد می تواند به روند جذب کلسیم کمک کند. علاوه بر این مصرف مارچوبه باعث می شود که مقدار کلسیم دفع شده توسط ادرار نیز کاهش یابد که در نتیجه به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند.
سلامت دستگاه گوارش
مارچوبه از گیاهانی محسوب می شود که برای دستگاه گوارش بسیار مفید باشد. مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از فیبر می باشد برای درمان نفخ شکم، درد معده و افزایش باکتری های مفید موجود در روده بسیار مفید است.
سلامت چشم
یکی از دلایلی که مارچوبه می تواند به سلامت چشم ها و تقویت بینایی کمک کند این است که این گیاه حاوی مقادیر سرشار از ویتامین A می باشد و علاوه بر سلامت چشم ها می تواند خطر ابتلا به بیماری های مثل آب مروارید و شب کوری را نیز به طور محسوسی کاهش دهد.
لاغری و کاهش وزن
مارچوبه از سبزیجاتی می باشد که کالری بسیار پایینی دارد و یک گزینه مناسب برای رژیم های لاغری می باشد. علاوه بر این فیبر موجود در مارچوبه می تواند پس از مصرف باعث کاهش اشتها شود و از پرخورش جلوگیری کند.
مفید برای بارداری
در دوران بارداری هم می توانید روی کمک مارچوبه حساب کنید. مارچوبه حاوی مقادیر غنی از فولات می باشد و به همین جهت می تواند به سلامت و افزایش رشد جنین کمک شایانی کند. یکی از دیگر از خاصیت های مارچوبه در دوران بارداری این است که می تواند خطر ابتلای جنین به نقص لوله عصبی را کاهش دهد.
درمان یبوست
یبوست معمولا به این دلیل به وجود می آید که فیبر کافی برای حرکات روده ای در بدن موجود نباشد، مارچوبه حاوی مقادیر غنی از فیبر نامحلول می باشد و به همین جهت می تواند باعث بهبود حرکات روده شود که در نتیجه به درمان و پیشگیری از یبوست کمک کند.
خواص ضد سرطانی
جالب است بدانید که مارچوبه خواص ضد سرطانی دارد. مارچوبه حاوی مقادیر غنی از آنتی اکسیدان گلوتاتیون می باشد که می تواند به سم زدایی بدن کمک کند و باعث کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان های شایع مثل سرطان پستان و ریه شود.
زیان های مارچوبه
تداخل دارویی
همانطور که در بالا توضیح دادیم مارچوبه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K می باشد و به همین دلیل می تواند باعث رقیق تر شدن خون شود. اگر از داروهایی مثل وارفارین که به رقیق تر شدن خون کمک می کنند استفاده می کنید بهتر است از مصرف زیاد مارچوبه خودداری کنید.
حساسیت و آلرژی
مارچوبه از سبزیجاتی محسوب می شود که می تواند باعث حساسیت و آلرژی شود و به همین دلیل اگر با لمس یا مصرف مارچوبه دچار مشکلاتی مانند خارش گلو، تنگی نفس و یا خارش و قرمزی پوشت شدید ممکن است به ان حساسیت داشته باشید.
به همین دلیل بهتر است اگر به این گیاه آلرژی دارید یا از مصرف آن صرف نظر کنید، یا آنرا به صورت پخته شده مصرف کنید. البته ممکن است به صورت پخته شده هم باعث حساسیت شود و قبل از مصرف زیاد حتما مقدار کمی مصرف کنید تا مطمئن شوید.
ارزش غذایی مارچوبه
مارچوبه منبعی غنی از ویتامینها، املاح معدنی و پروتئینهای ضروری است و سرشار از ویتامینهای A و B1 یا تیامین، B2 یا ریبوفلاوین، B3 یا نیاسین، B5 یا پانتوتنیک اسید، B6، اسید فولیک و نیز ویتامینهای C و E یا آلفا_نوکوئرول و K یا فیلوکین است. مارچوبه حاوی منابع ارزشمند املاح معدنی آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، زینک، سلنیوم و پتاسیم است؛ و همچنین حاوی مقدار بسیار کمی کالری بدون کلسترول است و نیز مقدار ناچیزی سدیم، علاوه بر این یک منبع غنی از فیبر رژیمی است که برای بدن ضروری است.
بیشتر بدانیم
مصرف مارچوبه از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند. میپرسید چرا؟ به خاطر اینکه حاوی ویتامینهای A،C،E،K، کروم و مشتقات سیستئین هست که میزان تولید مولکولهای گلوتاتیون را افزایش میدهد. اکثر ما ایرانیها عادت کردهایم به خوردن سالاد شیرازی، سبزی خوردن، سبزیجات معمولی و غیره. برای برخی طول میکشد که ذائقهاشان را به سبزیجات دیگری مانند مارچوبه عادت دهند؛ اما این مادهی غذایی خیلی ساده با انواع سالادها ترکیب میشود و در کنار انواع غذاها جا میگیرد و خواص زیادی هم دارد. در این مطلب شما را با گوشهای از خواص مارچوبه آشنا میکنیم.
مارچوبه برای مقابله با یبوست
اگر مدتی است که دستگاه گوارشتان تنبل شده است و یبوست گرفتهاید میتوانید به مارچوبه اعتماد کنید. این سبزی یکی از منابع خوب فیبرهای غذایی است. مارچوبه حاوی فیبرهای محلول و غیر محلول در آب به نام «پکتین» و «موسیلاژ» و غیره میباشد که برای مقابله با یبوست بسیار مفیدند. به خاطر اینکه این فیبرها آب را به خود گرفته و دفع مواد زائد را از طریق رودهها آسانتر میکنند. در واقع این فیبرها و ترکیبات موجود در ساقهی مارچوبه تنبلی رودهها را از بین میبرند. اگر دچار یبوست هستید میتوانید با مصرف مارچوبه بدون ترس از آسیب رساندن به مخاط رودهها با یبوست مقابله کنید.
مطالب پیشنهادی
گوجه فرنگی یکی از پر مصرف ترین اعضای خانواده بادنجانیان می باشد که خواص درمانی بسیاری دارد، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات گوجه فرنگی در ادامه با مطلب خواص گوجه فرنگی برای سلامت دستگاه گوارش همراه باشید.
هویج یکی از انواع سبزیجات ریشه دار محبوب و بسیار پر مصرف در سراسر جهان است که خواص درمانی بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد. برای مشاهده این مقاله در ادامه با مطلب با خاصیت های بی شما هویج آشنا شوید همراه باشید.
کاشو یا بادام هندی به دلیل طعم منحصر به فردش یکی از آجیل های محبوب مردم کشور ما و دیگر کشورها است.این آجیل به شکل لوبیا یا بهتر است بگویم کلیوی شکل می باشد که در پایین یا زیر میوه ی درختی که بلارد نام دارد، یافت می شود.با این که بادام هندی متعلق به جنوب شرقی برزیل است اما در بین مردم تمام جهان محبوب است.در قرن 16 میلادی، پرتغالی ها این دانه را با خود به هند و برخی کشورهای آفریقایی بردند ، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات بادام هندی در ادامه با مطلب خواص و مضرات بادام هندی چیست؟ همراه باشید.
منابع :
آشنایی با خاصیت ها و فواید مارچوبه
https://fa.wikipedia.org
https://chishi.ir