طرز تهیه شربت بار برای شیرینی مشهدی و دانمارکی

طرز تهیه شربت بار

طرز تهیه شربت بار برای شیرینی مشهدی دانمارکی سوران بامیه مایه شربت شهد شربت آبلیمو شف طیبه زولبیا با عسل چگونه شهد درست کنیم عربی گوشفیل

شربت بار یکی از مهم ترین شربت ها برای علاقمندان به شیرینی پزی است که می توانید از آن برای انواع شیرینی ها استفاده کنید، برای مشاهده این آموزش در ادامه با وبلاگ تیما همراه باشید.

مواد لازم شربت بار
شکرپیمانه
آب۲ پیمانه
جوهر لیمویک چهارم قاشق چایخوری
گلابیک چهارم پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه شربت بار

مرحله اول

ابتدا آب را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید، زمانی که آب به جوش آمد جوهر لیمو را به قابلمه حاوی آب اضافه می کنیم، اگر جوهر لیمو در دسترس ندارید به جای آن دو قاشق غذاخوری آب لیمو بریزید.

مرحله دوم

در این مرحله شکر را به قابلمه اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم اجازه می دهیم تا شکر به طور کامل در آب حل شود و شربت شفاف شود. زمانی که شربت شروع به قل زدن کرد و کاملا شفاف شد گلاب و زعفران را اضافه می کنیم.

مرحله سوم

ما برای عطر این شربت از گلاب استفاده کردیم، در صورتی که دوست ندارید از گلاب از در شربت خود استفاده کنید می توانید چند دانه هل را با دست فشار دهید تا پوست هل ترک بخورد سپس داخل شربت بریزید. بعد از اضافه کردن گلاب و زعفران باید صبر کنیم تا شربت به قوام برسد.

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که شربت بار باید با حرارت ملایم به قوام برسد و اگر با حرارت بالا آنرا غلیظ کنید در پایان شکرک می زند. برای اینکه متوجه شوید شربت به غلظت کافی رسیده است مقدار کمی از شربت را داخل یک بشقاب بریزید.

مرحله پنجم

سپس بشقاب را داخل یخچال قرار دهید تا شربت به طور کامل خنک شود، حالا شربت را بین دو انگشت خود تست کنید. اگر شربت حالت چسبنده و کشدار داشت، یعنی شربت ما قوام آمده است و آماده است و باید آنرا از روی حرارت کنار بگذاریم.

مرحله ششم

اما اگر شربت حالت آبکی داشت و حالت کشدار نداشت باید هنوز روی حرارت بماند تا به غلظت مناسب برسد، به هیچ حرارت را برای غلیظ شدن شربت زیاد نکنید چون باعث شکرک زدن شربت می شود. پس از اینکه شربت آماده شد اجازه دهید در دمای محیط خنک شود.

مرحله هفتم

نکته مهم در مورد شربت بار بازاری این است که اگر می خواهید شربت بار شما هم مثل شربت بار شیرینی فروشی ها براق باشد می توانید یک قاشق غذاخوری گلوگز داخل شربت بریزید. این کار علاوه بر براق کردن شربت باعث می شود که شربت شکرک نزند.

نکات تهیه شربت بار

خمیر شدن شیرینی ها

توجه داشته باشید شربت بار باید غلظتی کمی کمتر از عسل داشته باشد و اگر رقیق باشد باعث خمیر شدن شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه، گوشفیل، باقلوا، بامیه عربی و .. می شود. برای جلوگیری از خمیر شدن شیرینی هایتان حتما به غلظت شربت اهمیت بدهید.


خیلی از شیرینی ها نیاز به شربت بار ندارند ولی اگر به صورتی تست استفاده کنیم می بینیم که شیرینی که خشک بود مثل باقلوا نرم و خوشمزه تر شد. چند روز پیش شیرینی قندی درست کردم کمی شربت بار تو یخچال مونده بود ریختم روش خمیر شد ولی خوشمزه بود همه خوششون اومد.

ما روی بعضی نونها هم می ریزیم مثل عسل میشه خیلی خوشمزه میشه برای صبحونه. مثلا نون پیده یکی از نون های ترکیه ای هست که برای صبحونه مصرف میشه مثل نون بربری ما ایرانی ها ست. ما کمی شربت بار روی نان پیده ریخیتم خیلای طعمش عالی بود.

البته ما طعم شیرینی رو دوست داریم خانوادتا ولی شاید خیلی ها دوست نداشه باشند اینقدر شیرینی رو پس اولش کم بریزید که از خوردنش زده نشید.

اگر مقدار از شربت بارتون موند و ندنستید که چه کارش کنید می تونید بهش کمی سرکه اضافه کنید و به عنوان شربت سکنجبیت بدید خانواده نوش جان کنند. دستور سکنجبین هم تو وبلاگ هست اگر دوست داشتید از این لینک ( طرز تهیه شربت سکنجبین ) برید بخونیدش

تو وب میگشتم یه دستور پیراشکی عالی پیدا کردم که خوب و مرحله به مرحله توضیح داده اگر نیاز به یک رسپی تست شده دارید حتما مطلب طرز تهیه پیراشکی کرم دار رو از دست ندید. خودم دارم موادشو اماده می کنم دختر خالم درست کرده خیلی عالی و پف دار شده.


منبع : طرز تهیه شربت بار